Menu
Food

Wyjątkowa okazja – Gościnność!

Moja serdeczna koleżanka Patrycja, współautorka drugiej już książki Gościnność miała chwilę temu urodziny, ale ponieważ kalendarz był ostatnio mocno napięty to miałyśmy problem z terminem. Udało się! Tym razem wybrałyśmy restaurację Magari usytuowaną w warszawskim PURO Hotels O to przykład, jak wśród hotelowych restauracji można znaleźć „perełkę” 

Tak więc opijałyśmy urodziny i premierę książki – doskonałej książki dla branży!

Prawdziwe włoskie La Dolce Vita zawiera się w radości życia, towarzystwie rodziny i przyjaciół, a także w pysznym jedzeniu. Wszystko to znalazłyśmy w Magari. Tu można poczuć smak prawdziwej włoskiej kuchni. W menu – Antipasti, mięsa i ryby, pizza, pasty i najsłodsze desery.

Szef kuchni Mateusz Wichrowski

Szef kuchni Mateusz Wichrowski stawia przede wszystkim na prostotę i szczerość. Jak sam mówi „to mariaż klasycznej włoskiej kuchni z nowoczesnością – wieczne lato, nieustający uśmiech i magia spontaniczności” I tak jest.

Co zamówiłyśmy?

– Sałatka z burratą i pomidorami, rukola, czarne oliwki, vincotto

– Gotowany na parze filet z troci fiordowej, ziemniaki, seler, jabłko, maślanka, oliwa koperkowa

– Risotto z karczochami, pomidorami Roma, jajko sous vide i letnia trufla

– Gotowany na parze filet z troci fiordowej, ziemniaki, seler, jabłko, maślanka, oliwa koperkowa

Wszystko było bardzo smaczne, a zaskoczyło nas podanie masła – zobaczcie na zdjęciach – masło i oliwa szafranowo truflowa. 

🥂 Lubimy te nasze wspólne wyjścia, mamy wiele wspólnego i bardzo podobnie postrzegamy gastronomię. Czasem brakuje nam miejsc do których chciałybyśmy się wybrać. Ale już myślimy o kolejnym.