Menu
Food / Lifestyle

To był wspaniały Dzień Matki!

mama i córki

Doskonała atmosfera, piękny widok na Warszawę, wspaniałe jedzenie i świetne drinki! Taki był mój Dzień Matki!

Restauracje hotelowe z reguły nie są miejscem, do którego wybieramy się od tak. Jeszcze niedawno były one dostępne tylko dla gości hotelowych, a wśród wielu osób pozostał stereotyp, że restauracje hotelowe są drogie i do tego mają średniej jakości jedzenie.

Na szczęście to się już zmienia. Jest w Polsce kilka wyjątkowych restauracji hotelowych, w których gotują doskonali Szefowie Kuchni i do których warto się wybrać. Do takich miedzy innymi należy Floor No 2 Restaurant w warszawskim Hotelu Marriott. Tu za kuchnię odpowiada Paweł Kałuski, który swoją karierę w gastronomii rozpoczął w hotelu Victoria Intercontinental w Warszawie. Tu właśnie się poznaliśmy – przez kilka lat pracowaliśmy razem 🙂

W zeszłym roku hotel, a właściwie jego cześć gastronomiczna przeszła remont. Powstał nowy projekt – nowa restauracja! Restauracja Floor No 2 jest dzieckiem Pawła i słynie ze starannie wykonanych dań z przepisów zakorzenionych w śródziemnomorskiej historii kulinarnej, jednak w nowej, współczesnej odsłonie. Ponadto oferuje szeroki wybór świeżych owoców morza, najwyższej jakości wołowinę oraz domową włoską pastę. 

Co zamówiłyśmy?

Na przystawkę – Buffalo mozzarella z pomidorem i rukolą, sałatę z grillowanymi warzywami oraz grillowane zielone szparagi z masłem truflowym i parmezanem.

Na danie główne wybrałyśmy – Ravioli z królikiem, szpinakiem i szałwią, i parmezanem; Gnocchi w sosie z gorgonzola i szpinaku oraz żeberko wołowe a la Milanese ze szpinakiem i kremową polentą.

Był jeszcze deser ale na środek – Tiramisu i tarta z gruszką i ricottą!

Kulinarną przygodę zakończyłyśmy na 40 piętrze w Panorama Sky BarTen wspaniały widok na Warszawę oraz świetne koktajle dopełniły piękną całość. Co za Rozkosz!!!

Jestem dumna z wielu rzeczy w moim życiu, ale żadna nie przewyższa bycia MATKĄ.

dumna mama

No Comments

    Leave a Reply